Balcalı Hastanesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi

Balcalı Hastanesi Merkez Laboratuvarı Akreditasyonu:

Üniversitemiz Balcalı Hastanesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde bulunan Merkez Laboratuvarı, 2006 yılında uluslararası bir akreditasyon kuruluşu olan “Joint Commission International” (JCI) tarafından klinik laboratuvar programı standartları açısından değerlendirilmiş ve üç yıl süresince akredite edilmiştir. Böylelikle Türkiye'nin ilk kalite belgesine sahip üniversite hastanesi klinik laboratuvarı olmuştur. Daha sonra 2010, 2014 ve 2017 yıllarında re-akreditasyon denetimlerine girerek akreditasyonunu sürdürmüştür.

2021 Nisan ayı itibariyle Joint Commission International (JCI) 'ın 5. akreditasyon denetimini, içinde bulunulan zorlu pandemi koşullarında yine başarıyla tamamlayarak kaliteden ödün vermeden çalıştığını bir kez daha ispatlamış bulunmaktadır. Halen Türkiye'de JCI akreditasyonuna sahip tek laboratuvar olma özelliğini sürdürmektedir.

JCI kalite belgesi kurumumuza dünya çapında tanınırlık kazandıran, sağlıkta hizmet kalitesinin belgelendirilmesinde “Altın Mühür (Golden Seal)” olarak tanımlanmaktadır. Laboratuvarın sahip olduğu “Golden Seal” belgesi hastanemizin internet üzerinden tüm dünyada kalite açısından önerilen hastaneler için kurulmuş arama motorunun listesine  "ÇÜTF Balcalı Hastanesi Merkez Laboratuvarı" olarak girmesini sağlamıştır.

JCI Akreditasyon Sertifikası için lütfen tıklayınız.